Over ‘V’ Meisjesherinneringen Theater Malpertuis/ Tielt

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

23 mrt

‘V’ Meisjesherinneringen Theater Malpertuis/ Tielt

Heel haar leven heeft Nobelprijswinnaar (2022) Annie Ernaux (1940) proberen schrijven over wat zij ‘het meisje van 1958‘ noemt.
Dat meisje was Annie Ernaux zelf. In 1958 ging zij vol verwachting als begeleider mee op zomerkamp. Een spannend avontuur werd het nooit. Integendeel!

zaterdag 23 maart 2024 om 20:30 uur

Nadat ze naar bed was gegaan met een medebegeleider werd ze dagenlang genegeerd door de andere meisjes en gepest door de jongens. Ze probeerde er de twee weken lang het beste van te maken, maar bleef zitten met een enorme kater die ze, zo realiseert ze zich in haar boek
Meisjesherinneringen, de rest van haar leven met zich meedroeg.
Met haar ongekend scherpe pen ontleedt Ernaux in haar
autobiografische roman de oneindige subtiliteiten van het er net niet bij horen.
De productie ‘V’ vertrekt vanuit dit boek en de ploeg van De Nwe Tijd combineert dit verhaal op de haar kenmerkende manier met nieuwe teksten en persoonlijke interviews. Onbevreesd zoomen ze
in op de vraag met welke verwachtingen je aan je volwassen leven begint, en met welke verwachtingen van de maatschappij je vervolgens wordt geconfronteerd.
In de ontroerende, grappige en persoonlijke voorstelling ‘V’ in regie van Freek Vielen, gaan Mieke De Groote, Evgenia Brendes, Brenda Corijn , Ellis Meeusen en Suzanne Grotenhuis het gesprek aan over
hun verleden en toekomst.

Locatie: Theater Malpertuis Stationstraat 25 8700 Tielt

Prijzen

Inschrijven door betaling vóor 10 februari 2024 via BE93 7470 3294 5267 van Davidsfonds Maldegem met vermelding 'V'Meisjesherinneringen en naam van deelnemende personen.

Kaarten liggen klaar aan de balie van theater Malpertuis en zijn te verkrijgen door vermelding Davidsfonds Maldegem en je naam .

Info: www.gildhof.be of 050/71 31 13 of agnes.vancraenenbroeck@telenet.be

Labels: Activiteit