Over Aperitiefgesprek met Marie-Anne Standaert

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 04 aug

    Historische fietstocht 'Verdwenen Zwinhavens'

    Met het Davidsfonds trekken we er met de fiets op uit voor een tocht door onze mooie streek. De afstand en het tempo is voor iedereen haa...
  2. 26 nov t/m 10 dec

    Artificiële Intelligentie. Een kijkje achter de schermen.

    De cursus telt drie sessies op 26 november, op 3 en 10 december, telkens van 14 tot 16 u. Afspraak in het parochiaal centrum van Evergem....
Toon alle activiteiten
25 feb

Aperitiefgesprek met Marie-Anne Standaert

Tijdens een aperitiefgesprek op zondagvoormiddag vertelt Marie-Anne Standaert over haar leven vol (jazz)muziek. Ze werd geboren in het landelijke Adegem, waar ze op 11 jarige leeftijd in de plaatselijke fanfare de bugel ter hand nam. Al vlug voelde ze dat dit datgene was wat ze later wou doen! Het werd een echte passie en doorheen de middelbare en hogere studies bleef muziek altijd op de eerste plaats komen. Uiteindelijk trok ze naar het conservatorium van Brussel voor een jazzopleiding trompet. Van het ene kwam het andere. Gaandeweg speelde Marie-Anne in steeds meer groepen en projecten, van allerlei aard.

Welkom in de cafetaria van cc Den Hoogen Pad, Elisabethlaan 3 in Adegem.

zondag 25 februari 2024 om 10:00 uur

EEN LEVEN VOL (JAZZ)MUZIEK

Marie-Anne werd geboren in het landelijke Adegem, waar ze op 11 jarige leeftijd in de plaatselijke fanfare de bugel ter hand nam. Al vlug voelde ze dat dit datgene was wat ze later wou doen! Het werd een echte passie en doorheen de middelbare en hogere studies bleef muziek altijd op de eerste plaats komen. Uiteindelijk trok ze naar het conservatorium van Brussel voor een jazzopleiding trompet. Van het ene kwam het andere. Gaandeweg speelde Marie-Anne in steeds meer groepen en projecten, van allerlei aard.

Marie-Anne is actief als trompettiste in veel verschillende stijlen. Jazz, in de ruimste zin van het woord, is haar grote passie, maar ook pop, rock, funj, latin en world kunnen haar meeslepen. In 2008 heeft Marie - Anne als belangrijkste bands 'The Rhythm Junks', het ' Special Quintet' en haar eigen jazztrio 'Misstriohso'. Daarnaast is Marie - Anne ook nog af en toe freelance actief in de pop-theater wereld.

De laatste jaren leidt ze met succes haar eigen band “ The hop Sh Bam Connection “. Een van de vaste spelende leden daarbij is trouwens een andere Adegemnaar : Stijn Wauters. Samen reizen ze over heel Europa om mensen aan het dansen te brengen op jazz muziek van de jaren 20-30-40, zoals in de grote ballrooms in New York. 

 Naast het artistieke geeft Marie - Anne ook les in de jazzafdelingen van het conservatorium van Kortrijk en de Academie van Gent.

Afspraak in de cafetaria van cc Den Hoogen Pad te Adegem.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden Davidsfonds en Gezinsbond (hapje en drankje inbegrepen) € 6,00
Standaard (hapje en drankje inbegrepen) € 8,00

Info: 050 71 43 57 of piet.blomme@gmail.com

Labels: Activiteit