Over Film 'Mijnheerke van Maldegem...', ruim 90 jaar later

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

18 feb

Film 'Mijnheerke van Maldegem...', ruim 90 jaar later

n 1932 verfilmde Gabriël De Lille, zoon van Victor, de sage 'Mijnheerke van Maldegem en de 36 ketellappers'.  Onlangs werd de film met de steun van de heemkundige kring Het Ambacht Maldegem gerestaureerd. Ruim 90 jaar na zijn ontstaan is er een éénmalige voorstelling gepland.

Speciaal voor deze 'stomme' film creëerde de van Maldegem afkomstige musicus en componist de muzikale begeleiding.

Welkom in de cafetaria van cc Den Hoogen Pad, Elisabethstraat 3 in Adegem.

zondag 18 februari 2024 om 10:30 uur

Van de sage "Mijnheerke van Maldegem en de 36 ketellappers" maakte Gabriël De Lille, zoon van Victor, in 1932 een film, een voor Maldegem historisch en cultureel bijzonder document. De Maldegemse bossen vormden heet decor, de meeste figuranten waren Maldegemnaren.

Onlangs werd de 45 minuten durende film met de steun van heemkudige kring Het Ambacht Maldegem gerestaureerd. Hij wordt, ruim 90 jaar na zijn ontstaan, opnieuw aan het publiek vertoond in een éénmalige voorstelling.

Bekijk de trailer op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=VwJgGTfOlfI

Speciaal voor deze 'stomme' film creëerde de van Maldegem afkomstige musicus en componist Lucien Posman de muzikale begeleiding. Voor aanvang van de vertoning is er een historische duiding over het ontstaan van de film, de maker, de rolbezetting...

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard, inclusief drankje € 10,00
Labels: Activiteit